• Elżbieta

RYBA PIECZONA W PERGAMINIE

Składniki rybka:


· 1 sola

· 1 cebula

· 1 ząbek czosnku

· 150 g pomidorów cherry

· garść oliwek

· estragon

· kawałek imbiru

· 1/4 cytryny

Składniki dodatek obiadowy:

· kasza pęczak

· 2 marchewki

· 1 koper włoski

Salsa:

· garść bazylii

· garść mięty

· garść estragonu

· oliwa

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik. Rybę układamy na pergaminie i przykrywamy pokrojonymi warzywami. Zawijamy pergamin i wkładam do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni. Proste, szybkie, niskokaloryczne i przepyszne.

W czasie pieczenia ryby, gotujemy kaszę i przygotowujemy sałatkę. Ścieramy marchew, kroimy drobno bulwę kopru włoskiego. Przygotowujemy salsę z zielonych ziół i wszystko miksujemy na emulsję. Salsę dodajemy do pęczaku. Gotową rybę podajemy wraz z pęczakiem i sałatką.

14 wyświetlenia0 komentarz

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie