Elżbieta
RYBA PIECZONA W PERGAMINIE
Składniki rybka:

· 1 sola
· 1 cebula
· 1 ząbek czosnku
· 150 g pomidorów cherry
· garść oliwek
· estragon
· kawałek imbiru
· 1/4 cytryny
Składniki dodatek obiadowy:
· kasza pęczak
· 2 marchewki
· 1 koper włoski
Salsa:
· garść bazylii
· garść mięty
· garść estragonu
· oliwa
Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik. Rybę układamy na pergaminie i przykrywamy pokrojonymi warzywami. Zawijamy pergamin i wkładam do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni. Proste, szybkie, niskokaloryczne i przepyszne.
W czasie pieczenia ryby, gotujemy kaszę i przygotowujemy sałatkę. Ścieramy marchew, kroimy drobno bulwę kopru włoskiego. Przygotowujemy salsę z zielonych ziół i wszystko miksujemy na emulsję. Salsę dodajemy do pęczaku. Gotową rybę podajemy wraz z pęczakiem i sałatką.