• Elżbieta

RYBA PIECZONA W PERGAMINIE

Składniki rybka:


· 1 sola

· 1 cebula

· 1 ząbek czosnku

· 150 g pomidorów cherry

· garść oliwek

· estragon

· kawałek imbiru

· 1/4 cytryny

Składniki dodatek obiadowy:

· kasza pęczak

· 2 marchewki

· 1 koper włoski

Salsa:

· garść bazylii

· garść mięty

· garść estragonu

· oliwa

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik. Rybę układamy na pergaminie i przykrywamy pokrojonymi warzywami. Zawijamy pergamin i wkładam do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni. Proste, szybkie, niskokaloryczne i przepyszne.

W czasie pieczenia ryby, gotujemy kaszę i przygotowujemy sałatkę. Ścieramy marchew, kroimy drobno bulwę kopru włoskiego. Przygotowujemy salsę z zielonych ziół i wszystko miksujemy na emulsję. Salsę dodajemy do pęczaku. Gotową rybę podajemy wraz z pęczakiem i sałatką.

12 wyświetlenia

 Dane kontaktowe

  • Akademia Zdrowie-Jesz Sp. z o.o.​     

  • ul. Broniewskiego 81 lok. 310c

  • 58-309 Wałbrzych

  • NIP: 8863005817

  • tel. 570 252 570