• Elżbieta

RYBA DUSZONA W WARZYWACH








Składniki:

100 g Dorsz, świeży

20 g Cytryna

10 ml Oliwa z oliwek

120 g Papryka czerwona

130 g Pomidor

55 g Por

1 g Przyprawy - bazylia, suszona

1 g Przyprawy - pieprz czarny, suszony

1 g Sól Himalajska

Sposób przygotowania:

Rozgrzej w garnku oliwę i wrzuć na nią pokrojone w drobne paski paprykę i pora. Przypraw ulubionymi ziołami i duś pod przykryciem. Rybę skrop sokiem z cytryny i przypraw pieprzem. Po około 10 min. duszenia warzyw dodaj rybę i pokrojone w półksiężyce pomidory. Duś wszystko jeszcze przez około 15 min. Podawaj z ugotowaną kaszą.

Czas przygotowania 40 minut

Wartości odżywcze (1 porcja)

Energia (kcal) 249 kcal, Białko 22.05 g, Tłuszcz 11.82 g, Węglowodany ogółem 18.92 g, Błonnik pokarmowy 6.53 g, Cholesterol 50.00 mg

20 wyświetlenia

 Dane kontaktowe

  • Akademia Zdrowie-Jesz Sp. z o.o.​     

  • ul. Broniewskiego 81 lok. 310c

  • 58-309 Wałbrzych

  • NIP: 8863005817

  • tel. 570 252 570