Elżbieta
RYBA DUSZONA W WARZYWACH

Składniki:
100 g Dorsz, świeży
20 g Cytryna
10 ml Oliwa z oliwek
120 g Papryka czerwona
130 g Pomidor
55 g Por
1 g Przyprawy - bazylia, suszona
1 g Przyprawy - pieprz czarny, suszony
1 g Sól Himalajska
Sposób przygotowania:
Rozgrzej w garnku oliwę i wrzuć na nią pokrojone w drobne paski paprykę i pora. Przypraw ulubionymi ziołami i duś pod przykryciem. Rybę skrop sokiem z cytryny i przypraw pieprzem. Po około 10 min. duszenia warzyw dodaj rybę i pokrojone w półksiężyce pomidory. Duś wszystko jeszcze przez około 15 min. Podawaj z ugotowaną kaszą.
Czas przygotowania 40 minut
Wartości odżywcze (1 porcja)
Energia (kcal) 249 kcal, Białko 22.05 g, Tłuszcz 11.82 g, Węglowodany ogółem 18.92 g, Błonnik pokarmowy 6.53 g, Cholesterol 50.00 mg